Amateurvoetbal: Spakenburg blijft met ruime zege op titelkoers, doek voor Kampong gevallen in derde divisie A (2024)

    5 mei, 16:29 5 minuten leestijd

    Amateurvoetbal: Spakenburg blijft met ruime zege op titelkoers, doek voor Kampong gevallen in derde divisie A (1)

    Provincie Utrecht - Spakenburg heeft in de titelstrijd van de tweede divisie geen fout gemaakt. De Blauwen wisten met grote cijfers te winnen bij Quick Boys. Er vielen ook veel treffers bij de overwinningen van GVVV, IJsselmeervogels, DOVO en DHSC. Minder goed nieuws was er voor Kampong. De Utrechters zijn dit weekend definitief gedegradeerd uit de derde divisie A. Dat en meer in dit overzicht van het topamateurvoetbal.

    Spakenburg maakt gehakt van Quick Boys, ook ruime zege GVVV

    Koploper Spakenburg heeft in de tweede divisie niets heel gelaten van Quick Boys. De Blauwen waren op eigen veld met 6-1 te sterk. De grote man aan de zijde van Spakenburg was Muhktar Suleiman. Hij maakte een hattrick. De overige twee treffers van Spakenburg werden gemaakt door Floris van der Linden en Killian van Mil. Opvallend bij Spakenburg: clubtopscorer Ahmed el Azzouti, die de laatste vijf duels altijd tot scoren kwam en daarin negen keer scoorde, bleef dit keer droog staan.

    Ook GVVV wist met grote cijfers te winnen. In Werkendam wonnen de Veenendalers met 4-0 van Kozakken Boys. Quincy Veenhof bracht GVVV in de eerste helft op 1-0 voorsprong waarna Illias Latif, Youri Potjes en Byron Burgering voor de overige drie treffers zorgden.

    Spakenburg is nog altijd op koers richting de titel van de tweede divisie. Met nog drie duels te gaan heeft de ploeg van trainer Chris de Graaf vijf punten meer dan nummer twee De Treffers. GVVV staat vijfde en kan nog derde worden.

    Tweede divisie
    Spakenburg - Quick Boys 5-1

    1-0 Muhktar Suleiman (39')
    2-0 Muhktar Suleiman (57')
    3-0 Muhktar Suleiman (66')
    4-0 Floris van der Linden (74')
    4-1 Nick Broekhuizen (87')
    5-1 Killian van Mil (89')

    Kozakken Boys - GVVV 0-4

    0-1 Quincy Veenhof (15')
    0-2 Illias Latif (75')
    0-3 Youri Potjes (80')
    0-4 Byron Burgering (84')

    Hercules morst punten in strijd om periodetitel

    In de derde divisie A heeft Hercules punten gemorst in de strijd om de derde periode. De Utrechters gingen bij hekkensluiter VVSB met 2-1 onderuit. Desondanks blijft Hercules, met nog drie duels te gaan, de koploper van de derde periode.

    Christiaan van Hussen: 'Hadden goede zaken kunnen doen'

    Hercules-speler Christiaan van Hussen baalde flink. "We hadden goede zaken kunnen doen", spreekt hij. "Dat we in de eerste helft al met 2-0 achter kwamen is ongelofelijk. We hebben er de hele week op gehamerd dat zij zouden gaan strijden omdat ze tegen degradatie vechten."

    "Op deze competitie is geen pijl te trekken", zei trainer René van der Kooij. "We hebben ze afgrijselijk in leven gehouden. Nu moeten we even slikken. We waren zo goed in de eerste negen minuten en hadden op voorsprong moeten komen. Dan scoren zij en is er een soort twijfel bij ons."

    Van Hussen vindt de nederlaag veelzeggend voor het seizoen van Hercules. "We horen bij de best voetballende ploegen van de competitie maar we missen het gif voorin om echt die wedstrijden te beslissen." Van Hussen kopte de treffer van Hercules binnen. "Maar daarna bleven we een blaffende hond die niet bijt."

    Van der Kooij blijft vertrouwen houden in het winnen van de derde periode. "Als je kijkt naar hoe we in de eerste tien minuten voetballen en hoe we ons rug hebben gerecht in de tweede helft dan moeten we niet wanhopen. We gaan volgende week gewoon weer winnen hoor."

    Hercules-trainer René van der Kooij: 'Dit is even slikken'

    Veel doelpunten in derde divisie A, Kampong gedegradeerd

    IJsselmeervogels doet nog altijd mee in de titelstrijd van de derde divisie A. De Rooien, de nummer twee van de ranglijst, wonnen met 6-1 op Urk, de voormalige ploeg van Vogels-trainer Gert Jan Karsten. Thomas Beekman maakte er drie voor IJsselmeervogels.

    Bij de regioderby tussen DOVO en Eemdijk vielen ook veel zeven treffers. De Veenendalers waren op eigen veld met 5-2 de baas over De Diekers. Voor Kampong zal er volgend seizoen geen regioderby meer plaatsvinden in de derde divisie A. Het doek is voor de Utrechters definitief gevallen. Het duel met Staphorst eindigde in 1-1 waardoor degradatie voor de ploeg van trainer Frank Bruijnis een feit is.

    IJsselmeervogels staat tweede in de derde divisie A met drie punten achterstand op koploper RKAV Volendam. Hercules staat vijfde, DOVO zesde. Eemdijk is terug te vinden op de tiende plek, Kampong staat zeventiende.

    Zege voor Sportlust'46

    In de derde divisie B heeft Sportlust gewonnen. De Woerdenaren waren op eigen veld met 2-0 te sterk voor AWC. Sportlust had de hele wedstrijd de overhand en zorgde ervoor dat de bezoekers niet eens één kans wisten te creëeen. De doelpunten van de Woerdenaren werden gemaakt door Mo Bendadi en Redouan Hazzat.

    In de derde divisie B speelt Sportlust'46 de laatste wedstrijd van het seizoen om de zogeheten eer. De Woerdenaren staan vijfde, kunnen geen kampioen meer worden en ook het winnen van een periodetitel is uit zicht.

    Derde divisie A
    DOVO - Eemdijk 5-2

    1-0 Guido van Dijk (26')
    2-0 Chris Verheul (29')
    3-0 Nick Hak (31')
    4-0 Mohamed el Kharbachi (44')
    4-1 Jesper van Dalen (56')
    4-2 Jeffrey van den Dikkenberg (63')
    5-2 Guido van Dijk (78')

    Staphorst - Kampong 1-1
    0-1 Marc Visser (17')
    1-1 Dennis van Duinen (46')

    Urk - IJsselmeervogels 1-6
    0-1 Jordy Ruizendaal (39')
    0-2 Marouane Afaker (49')
    0-3 Thomas Beekman (61')
    0-4 Thomas Beekman (69')
    1-4 Lucas Nagel (82')
    1-5 Pascal Koelewijn (84')
    1-6 Thomas Beekman (88')

    VVSB - Hercules 2-1
    1-0 Ian van Otterlo (9')
    2-0 Ian van Otterlo (19')
    2-1 Christiaan van Hussen (61')

    Derde divisie B 2-0
    Sportlust'46 - AWC

    1-0 Mo Bendadi (45')
    2-0 Redouan Hazzat (76')

    DHSC stunt bij Ajax amateurs, ook LRC Leerdam wint

    In de vierde divisie A heeft DHSC gewonnen bij de amateurs van Ajax, de nummer twee van de ranglijst. De Utrechters draaiden in de laatste tien minuten van de wedstrijd een 2-1 achterstand om in de 3-2 overwinning. DHSC staat in de vierde divisie A op de twaalfde plek. Deze drie punten waren voor de Utrechters zeer welkom in de strijd tegen degradatie.

    Hoogland kwam zondag in actie tegen Purmersteijn in de strijd om plaats acht. Het verloor thuis met 2-4, nadat het zich van een 0-2 achterstand had teruggeknokt naar 2-2.

    In de vierde divisie B heeft LRC Leerdam gewonnen bij HBS. Mark den Hartog bracht LRC in de zevende minuut op 0-1 voorsprong en dat bleek na 90 minuten ook de eindstand. LRC Leerdam is de nummer acht van de ranglijst.

    Vierde divisie A
    Ajax - DHSC 2-3

    0-1 Achraf Nejmi (6')
    1-1 Vincenzo Schep (19')
    2-1 Kevin van Kippersluis (43')
    2-2 Tommy de Klein (83')
    2-3 Nordin Zoufri (90+6')

    Hoogland - Purmersteijn 2-4
    0-1 Rowan Meijer (5')
    0-2 Rowan Meijer (8')
    1-2 Coen Heus (74')
    2-2 Rinze Muis (83')
    2-3 Omar Nait Aicha (90')
    2-4 Omar Nait Aicha (90'+3)

    Vierde divisie B
    HBS - LRC Leerdam 0-1

    0-1 Mark den Hartog (7')

    Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.

    Amateurvoetbal: Spakenburg blijft met ruime zege op titelkoers, doek voor Kampong gevallen in derde divisie A (2024)

    References

    Top Articles
    Latest Posts
    Article information

    Author: Melvina Ondricka

    Last Updated:

    Views: 5681

    Rating: 4.8 / 5 (68 voted)

    Reviews: 83% of readers found this page helpful

    Author information

    Name: Melvina Ondricka

    Birthday: 2000-12-23

    Address: Suite 382 139 Shaniqua Locks, Paulaborough, UT 90498

    Phone: +636383657021

    Job: Dynamic Government Specialist

    Hobby: Kite flying, Watching movies, Knitting, Model building, Reading, Wood carving, Paintball

    Introduction: My name is Melvina Ondricka, I am a helpful, fancy, friendly, innocent, outstanding, courageous, thoughtful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.